Sp Sw banner - looking...
About usServicesInfrastructureAdventuresNewsMedia GalleryContact usHistoryFAQLinks
 
News Archive


None added
Satsningen på Spaceport Sweden säkrad
2012-03-15

– Nu är det inte en fråga OM Spaceport Sweden ska bli en världsledande rymdhamn med rymdresor för privatpersoner utan NÄR.

Det säger Spaceport Swedens VD Karin Nilsdotter efter avtalet med Inlandsinnovation som säkrar medel till nya satsningar på bolaget, både när det gäller själva besöksverksamheten och kommersialiseringen och produktutvecklingen av rymdresor.

 

Under 2012 ska bolaget produktutveckla och kommersialisera fler rymdäventyr samt genomföra en förstudie för att sedan påbörja infrastruktur-utveckling av Spaceport Swedens Visitor & Training Center i Kiruna, i Swedish Lapland. Som ett viktigt led i den satsningen har Spaceport Sweden nu säkrat ytterligare investeringar där avtal skrivits med Inlandsinnovation. Vidare utökar bolaget sin personalstyrka där Carina Johnsson välkomnas som Operations Manager.

 

Inlandsinnovation, ett statligt riskkapitalbolag för tillväxtinvesteringar i Norrlands inland, genomför nu sina allra första investeringar, där Spaceport Sweden AB får 3 miljoner av 2012 års satsade 8 miljoner.

 

– Vi har tecknat avtal om investering i Spaceport Sweden AB. Det är ett bolag med stark innovativ profil med exportpotential samt har en affärsmodell och teknik där ekonomi, miljö och sociala hänsyn går hand i hand, säger Gunnar Olofsson, vd för Inlandsinnovation.

 

– Inlandsinnovations satsning betyder oerhört mycket för oss, med denna seriösa statliga aktör i ryggen kan vi nu storsatsa för att etablera Spaceport Sweden som en världsledande rymdhamn i konkurrens med andra internationella rymdturismbolag, säger Karin Nilsdotter.

 

 

Kontakt

Karin Nilsdotter, vd Spaceport Sweden AB

Mobil 070-226 88 01, www.spaceportsweden.com

 

Gunnar Olofsson, vd Inlandsinnovation AB

Mobil 0703-34 15 16, www.inlandsinnovation.se
© Spaceport Sweden, Email: info@spaceportsweden.com